Protecția datelor personale

  1. DESPRE ACEASTA NOTĂ DE INFORMARE

    Asociația Romontana este o asociație neguvernamentală, nop-profit, care coordonează efortul voluntarilor și a entităților care impreună operează sub denumirea comercială Sprijin Suceava, denumite împreună Sprijin Suceava.

    În această notă de informare vă explicăm modul în care are loc prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către Sprijin Suceava (noi) și în care ne asigurăm că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate responsabil și în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal care este aplicabilă.

    Pentru scopurile acestei note de informare, Sprijin Suceava, prin entitatea juridica principala Asociația Romontana este operator de date cu caracter personal. Puteți găsi mai jos informații cu privire la identitatea și datele noastre de contact. De asemenea, tot mai jos puteți găsi datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor din cadrul Sprijin Suceava.

    Noi, cei de la Sprijin Suceava, și partenerii noștri luăm foarte în serios respectul față de datele dumneavoastră.

    Conformarea cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și bunele practici în domeniu, precum și asigurarea unui climat de transparență, siguranță și încredere pentru pacienții noștri este o prioritate pentru noi, pentru care angajații, colaboratorii, partenerii și conducerea noastră își declară în mod ferm susținerea.

    Această notă conţine informaţii importante. Aşadar, vă încurajăm să acordaţi timpul necesar pentru a o citi în întregime şi cu atenţie şi să vă asiguraţi că o înţelegeţi pe deplin. Pentru a facilita parcurgerea documentului, am inclus la sfârșitul acestei note un glosar care explică principalele noțiuni folosite (e.g. “date cu caracter personal”, “prelucrare”,etc.). Nu ezitaţi să ne comunicaţi orice nelămuriri aţi avea. Dorim să fie clar pentru dumneavoastră cum folosim datele dumneavoastră şi modul în care le protejăm.

    Conţinutul acestei note de informare este pur informativ şi nu afectează drepturile pe care vi le oferă legislaţia. Vom face tot posibilul pentru a vă facilita exercitarea acestora.

    Vă mulţumim pentru încrederea acordată serviciilor noastre şi modului în care lucrăm cu datele dumneavoastră.

  2. CINE SUNTEM NOI

    Serviciul Sprijin Suceava este operator de servicii informative în România în contextul pandemiei Covid-19. Scopul nostru este acela de a oferi acces la informații oficiale, precum și resurse utile puse la dispoziție de autorități, asociații și grupuri de voluntari.

    Dacă aveţi orice comentarii, sugestii, întrebări sau preocupări cu privire la orice informaţii din această notă sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastră pe care o realizăm, vă rugăm să nu ezitaţi să contactaţi oricând responsabilul nostru cu protecţia datelor. În funcție de preferințele dumneavoastră, ne puteți contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos.

    Întreaga noastră echipă va depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că vă răspundem cât mai rapid şi complet.

    Datele noastre de contact

    Denumire completă: Asociația Romontana, împreună cu toate entitățile juridice menționate la punctul 16 din prezenta notă de informare.

    Adresă sediu social: Vatra Dornei, Str. Mihail Sadoveanu Nr. 6, Cod poștal: 725700, Jud. Suceava, România

    Adresă corespondență: Vatra Dornei, Str. Mihail Sadoveanu Nr. 6, Cod poștal: 725700, Jud. Suceava, România

    Număr de telefon: 0371 237 427 (disponibil între orele 10 și 20 zilnic, în afara orelor de program puteți lăsa mesaj vocal)

    Adresă de email: contact@sprijinsv.eu

    Datele de contact ale responsabilului nostru cu protecția datelor (aceasta este persoana pe care trebuie să o contactaţi în legătură cu orice probleme referitoare la protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal)

    Prenume și nume: Mihai Papuc

    Adresă corespondență: Rădăuți, Str. Ing. Andronic Motrescu, Nr. 2E, Ap. 2

    Adresă de email: dpo@sprijinsv.eu

  3. CE DATE ALE DUMNEAVOASTRĂ PRELUCRĂM

    Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le vom prelucra sunt datele obținute direct de la dumneavoastră sau rezultate în urma prestării serviciilor de către una din entitățile din Sprijin Suceava, respectiv partenerii Sprijin Suceava, și pot include următoarele categorii de date:

    Date medicale (date cu caracter personal sensibile), cum ar fi:

    • tratamentul recomandat; rețeta; datele de contact ale medicului curant (doar pentru solicitările de medicamente care nu se găsesc în farmacii).
    • diagnostic / suspiciune de infectare cu Covid-19; situația relativă la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 – autoizolare voluntară, autoizolare stabilită de autorități, carantină (pentru toate interacțiunile fizice cu voluntari / asociații / etc., ex. achiziția și livrarea la domiciliu de medicamente sau alte cumpărături esențiale pentru persoane vulnerabile).

    Detalii personale, cum ar fi: nume; prenume; data naşterii/ vârsta; înregistrări audio prin intermediul sistemului de call center.

    Detalii de contact, cum ar fi: adresă de domiciliu / reşedinţă / izolare / carantină; număr de telefon mobil/fix; număr de fax; adresă de email.

    Detalii profesionale, cum ar fi: angajator; poziţie; profesie.

    Opinii şi viziuni (pot include date sensibile), cum ar fi: orice opinii şi viziuni pe care ni le transmiteţi sau orice opinii şi viziuni pe care le postaţi public despre noi pe reţelele de socializare (social media) sau pe care le faceţi cunoscute pe alte canale publice.

    Date referitoare la interacțiunea cu noi, cum ar fi: evidențe ale interacţiunilor dumneavoastră cu noi.

    Date de localizare, cum ar fi: locul sau zona în care vă aflaţi sau v-aţi aflat într-un anumit interval de timp.

    După cum reiese din lista de mai sus, este posibil să ne furnizați informații cu privire la alte persoan. Atunci când acestea se referă la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informații drept date cu caracter personal ale acelor persoane şi le vom acorda şi lor protecţia necesară. Vom respecta însă cu strictețe obligația de păstrare a secretului profesional (inclusiv a secretului medical) pe care o avem față de dumneavoastră și nu vom informa aceste persoane despre această procesare pentru a respecta obligația noastră de secret profesional (inclusiv medical) față de dumneavoastră.

  4. SURSA DIN CARE PRIMIM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

    Cele mai multe informatii le avem insa de la dumneavoastra atunci cand vă înscrieți pe platforma Sprijin Suceava.ro sau sunați la 0371 237 427. Încercăm în mod constant să păstrăm datele dumneavoastră cât mai corecte și la zi. Pentru aceasta desfășurăm în mod continuu o companie de strângere si actualizare a datelor dumneavoastră.

  5. TEMEIURILE PE BAZA CĂRORA PRELUCRĂM DATELE DUMNEAVOASTRA

    Temeiurile pentru care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal (altele decât datele sensibile) Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, altele decât datele sensibile, pentru a putea încheia un protocol cu dumneavoastră, la cererea dumneavoastră, sau pentru a executa un protocol încheiat cu dumneavoastră (prin care facem tot ce este posibil să vă prestăm serviciile noastre).

    În ceea ce priveşte comunicările noastre de marketing, prelucrăm datele dumneavoastră pe baza consimţământului la prelucrare pentru acest scop specific.

    Putem prelucra datele dumneavoastră pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre de arhivare, a obligaţiilor de a comunica unor autorităţi publice, la cerere, anumite informaţii sau a altor obligaţii legale.

    De asemenea, sunt cazuri în care prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul interesului nostru legitim, de exemplu cazul în care vă solicităm informații necesare pentru a putea să vă oferim răspunsuri specifice sau pentru a vă putea oferi servicii de sprijin, direct sau prin intermediul entităților partenere.

    Temeiurile pentru care prelucrăm datele dumneavoastră sensibile cu caracter personal

    Având în vedere specificul activităţii noastre (prestare de servicii sociale și medicale COVID-19), este normal să colectăm sau să prelucrăm si datele dumneavoastră sensibile cu caracter personal.

    Vom realiza aceste prelucrări pe baza următoarelor temeiuri juridice:

    Atunci când prelucrarea este necesară în scopuri legate de oferirea de servicii solicitate de dumneavoastră (ex. solicitarea de medicamente).

  6. SCOPURILE PENTRU CARE PRELUCRAM DATE CU CARACTER PERSONAL REFERITOARE LA DVS.

    Scopurile pentru care prelucrăm date cu caracter personal referitoare la dumneavoastră sunt următoarele:

    Prestarea de servicii medicale către dumneavoastră; înregistrarea serviciilor prestate; comunicarea cu dumneavoastră cu privire servicii Sprijin Suceava; activarea sau particularizarea nevoilor dumneavoastră la serviciile noastre; programări; identificarea dumneavoastră şi a serviciilor prestate; informarea dumneavoastră cu privire la rezultatele serviciilor prestate, implementarea sau schimbarea procedurilor operaționale sau a sistemelor Sprijin Suceava care au un impact asupra modalității de desfășurare a activității.

    Comunicări de marketing. Comunicarea cu dumneavoastră prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), poştă, mesaje transmise pe platformele de socializare sau în persoană) noutăţi privind serviciile disponibile în Sprijin Suceava, abonare la newsletter sau furnizarea alte informaţii care v-ar putea interesa.

    Gestionarea sistemelor noastre de comunicaţii şi IT (tehnologia informaţiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunicaţii; gestionarea securităţii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra reţelelor noastre IT, emiterea de rapoarte către instituțiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.

    Îndeplinirea obligaţiilor noastre legale. Îndeplinirea obligaţiilor noastre legale cu privire la arhivare, sănătate, securitate, ţinerea evidenţelor și a altor obligații pe care legislația ni le impune.

    Soluţionarea disputelor. Formularea de cereri şi de apărări înaintea autorităţilor publice şi a altor entităţi care soluţionează dispute.

    Sondaje: Realizarea de sondaje şi adresarea de întrebări către dumneavoastră cu scopul de a obţine opinia dumneavoastră cu privire la serviciile noastre.

    Îmbunătăţirea produselor şi a serviciilor. Identificarea potenţialelor probleme cu privire la serviciile noastre existente în vederea îmbunătățirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri); testarea îmbunătăţirilor realizate asupra serviciilor noastre sau a noilor noastre servicii; soluţionarea sesizărilor dumneavoastră.

     

  7. CUI VOM DIVULGA DATELE DUMNEAVOASTRA

    Ca regulă, nu divulgăm datele dumneavoastră către alte companii, organizaţii sau persoane din orice ţară (inclusiv România).

    În anumite situații, este însă posibil să divulgăm datele dumneavoastră către alte persoane fizice sau juridice.

    Din păcate nu este posibil să vă oferim la acest moment informații precise cu privire la identitatea exactă a tuturor destinatarilor posibili ai datelor dumneavoastră, deoarece nu i-am stabilit în prealabil pentru fiecare beneficiar în parte. Încercăm însă să fim cât de transparenți și specifici cu putință, iar în continuare vom prezenta categoriile de astfel de destinatari:

    Alte entități din grupul Sprijin Suceava – pentru motive legitime legate de activitatea noastră (inclusiv serviciile pe care le prestăm și operarea site-ului nostru), potrivit legislației aplicabile.

    Autorități publice din orice domeniu, din România sau din străinătate la cererea acestora sau din inițiativa noastră, în acord cu legislația aplicabilă.

    Contabili, auditori, avocați și alți consultanți profesionali externi ai noștri sau ai unei alte companii din grupul Sprijin Suceava, din România sau din străinătate – aceștia vor fi obligați printr-o lege sau prin contractul/protocolul încheiat cu noi sau cu altă entitate din grupul nostru să păstreze confidențialitatea datelor dumneavoastră.

    Persoane fizice sau juridice care acționează pentru oferirea de servicii solicitate expres de dumneavoastră (ex. autorități, asociații, grupuri de voluntari care oferă servicii de livrare la domiciliu de medicamente / cumpărături).

    Orice persoană, agenție sau instanță relevantă din România sau din alt stat – în măsura necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept al nostru sau al altei entități din grupul Sprijin Suceava în instanță.

    Partenerii noștri, cu care ne aflăm în relații contractuale și/sau protocoale de colaborare – furnizori de servicii call center, servicii sociale, servicii de marketing, asigurători, autorități publice locale și centrale

    Atunci când folosim o persoană fizică sau juridică drept persoană împuternicită pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, ne vom asigura că aceasta a încheiat un act scris cu noi prin care își asumă, printre alte obligații pe care legislația protecției datelor cu caracter personal le prevede, obligațiile de a (i) prelucra datele cu caracter personal numai potrivit instrucțiunilor noastre scrise pe care i le-am furnizat în prealabil și de a (ii) implementa efectiv măsuri pentru protejarea confidențialității și asigurarea securității datelor cu caracter personal. Ne vom asigura, de asemenea, că actul scris dintre noi și persoana împuternicită prevede pentru aceasta cel puțin toate celelalte obligații pe care le prevede legislația aplicabilă cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

  8. CUI ȘI ÎN CE CONDIȚII VOM TRANSFERA DATELE DVS. CĂTRE O ȚARĂ TERȚĂ SAU ORGANIZAȚIE INTERNAȚIONALĂ

    În acest moment nu transferăm și nu intenționăm să transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau o parte dintre acestea către alte companii, organizaţii sau persoane din state terţe sau către organizaţii internaţionale.

    Dacă va fi necesar să transferăm datele dumneavoastră către vreuna dintre destinațiile de mai sus, vă vom transmite în prealabil o nouă notă de informare cu privire la aceasta.

  9. CÂT TIMP VOM STOCA DATELE DUMNEAVOASTRĂ

    Vom stoca datele dumneavoastră pe perioada stării de urgență plus 6 luni în cazul documentelor medicale, sau pe termenul prevăzut de autoritățile competente.

    Pentru stocarea datelor dumneavoastră (în format electronic), folosim serverele proprii sau ale altor companii specializate in arhivarea electronică.

  10. SECURITATEA DATELOR DUMNEAVOASTRA

    Lucrăm din greu pentru a proteja beneficiarii noștri, alte persoane ale căror date le prelucrăm şi pe noi înşine de accesul neautorizat şi de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucrăm.

    În special, am implementat următoarele măsuri tehnice și organizatorice de asigurare a securității datelor cu caracter personal:

    Politici dedicate. Adoptăm și ne revizuim practicile și politicile de prelucrare a datelor beneficiarilor noștri și ale altor persoane, inclusiv măsurile fizice și electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat și alte posibile amenințări la securitatea acestora. Verificăm constant modul în care aplicăm propriile politici de protecţie a datelor cu caracter personal şi în care respectăm legislaţia protecţiei datelor.

    Minimizarea datelor. Ne-am asigurat că datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate și relevante pentru scopurile declarate în această notă.

    Restrângerea accesului la date. Restrângem cu strictețe accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucrăm la angajații, colaboratorii și alte persoane care nevoie să le acceseze pentru a le putea prelucra pentru noi.

    Toate aceste companii și persoane fizice sunt supuse unor obligații stricte de confidențialitate și nu vom ezita să îi tragem la răspundere și să încetăm colaborarea cu ei în cazul în care nu tratează protecția datelor dumneavoastră și ale altor persoane cu maximă seriozitate.

    Măsuri tehnice specifice. Am achiziționat și utilizăm tehnologii care să asigure beneficiarii noștri și alte persoane că securitatea datelor lor este protejată.

    Back-up-uri şi audituri de securitate. Lucrăm din greu pentru a proteja sistemele noastre de acces sau modificarea neautorizată sau accidentală a datelor dumneavoastră și de alte posibile amenințări la adresa securității acestora. Din acest motiv, după ce ștergeți informații din conturile dumneavoastră, este posibil să nu ștergem imediat copiile pe care le-am creat sau back-up-urile pe care le-am realizat. Toate echipamentele tehnice pe care le folosim pentru prelucrarea datelor dumneavoastră sunt securizate și actualizate pentru a proteja datele. De asemenea, desfăşurăm, la intervale de timp regulate, audituri de securitate asupra sistemelor informatice pe care le folosim pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale beneficiarilor noştri şi ale altor persoane.

    Asigurarea exactității datelor dumneavoastră. Este posibil ca din când în când să vă rugăm să confirmaţi  exactitatea si/sau actualitatea datelor cu caracter personal cu privire la dumneavoastră pe care le prelucrăm.

    Instruirea personalului. Ne instruim și testăm constant voluntarii cu privire la legislația și cele mai bune practici în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal.

    Anonimizarea datelor. Acolo unde este posibil și adecvat activității noastre, anonimizăm / pseudoanonimizam datele cu caracter personal pe care le prelucrăm, astfel încât să nu mai putem identifica persoanele la care acestea se referă.

    Controlul furnizorilor noştri de servicii. Introducem în contractele/protocoalele cu cei care prelucrează pentru noi (persoane împuternicite) sau împreună cu noi (alţi operatori – operatori asociaţi) clauze pentru asigurarea protecţiei datelor pe care le prelucrăm; această protecţie merge cel puţin până la minimul impus de legislaţie.

    Deși luăm toate măsurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavoastră, Sprijin Suceava nu poate garanta lipsa oricărei încălcări de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. În cazul nefericit și puțin probabil în care o astfel de încălcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor și informarea persoanelor vizate.

  11. CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ȘI CUM LE PUTEȚI EXERCITA

    Tratăm drepturile pe care le aveţi în legătură cu prelucrarea pe care o realizăm asupra datelor referitoare la dumneavoastră cu maximă seriozitate. Vom continua să luăm toate măsurile rezonabile pentru a ne asigura că acestea sunt respectate.

    DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

    Pe scurt, drepturile dumneavoastră sunt următoarele:

    Dreptul de acces la date. Aveţi dreptul de a obţine accesul la datele dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm sau la copii ale acestora; aveţi, de asemenea, dreptul de a obţine de la noi informaţii cu privire la natura, prelucrarea şi divulgarea acestor date.

    Dreptul la rectificarea datelor. Aveţi dreptul de a obţine rectificarea inexactităţilor datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

    Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveţi dreptul de a obţine de la noi ştergerea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

    Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor. Aveţi dreptul de a restricţiona prelucrarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

    Dreptul de a obiecta. Aveţi dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

    Dreptul la portabilitatea datelor. Aveţi dreptul de a obţine transferul către un alt operator al datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

    Dreptul la retragerea consimţământului. În situaţiile în care prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul consimţământului dumneavoastră, aveţi dreptul de a vă retrage consimţământul; puteți face aceasta în orice moment, cel puţin la fel de uşor cum ne-aţi acordat iniţial consimţământul; retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră pe care am realizat-o înainte de retragere.

    Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. Aveţi dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

    Puteţi obţine mai multe informaţii despre drepturile dumneavoastră consultând documentul disponibil pe site-ul Sprijin Suceava la adresa www.Sprijin Suceava.ro/termeni-si-conditii.

  12. CUM VĂ PUTEȚI EXERCITA DREPTURILE

    Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a vă retrage consimțământul, atunci când vă prelucrăm datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice întrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din această notă de informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrării datelor dumneavoastră de către noi, vă rugăm să folosiţi oricând doriţi detaliile de contact din secţiunea 2 de mai sus (Datele noastre de contact).

    Vom încerca să răspundem cât mai rapid şi complet tuturor întrebărilor şi preocupărilor dumneavoastră şi să facilităm exercitarea drepturilor dumneavoastră.

    De asemenea, puteți exercita oricare intre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a vă retrage consimțământul, atunci când vă prelucrăm datele pe baza acestuia) prin completarea formularului disponibil pe website-ul nostru, la adresa www.Sprijin Suceava.ro/feedback.

  13. CE SE POATE ÎNTÂMPLA DACĂ NU NE FURNIZAȚI DATELE

    Nu aveți o obligație de a ne furniza datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le-am menţionat în acest document. Cu toate acestea, dacă nu ne oferiți datele menționate în această notă de informare nu va fi posibil pentru noi să vă prestăm serviciile pe care ni le solicitați.

  14. INEXISTENȚA UNUI PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT

    Respectul nostru pentru datele dumneavoastră include faptul că le acordăm atenția umană necesară, prin intermediul personalului nostru. În condiţiile actuale, în calitate de utilizator al serviciilor noastre, nu veți face obiectul unei decizii a noastre bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor dumneavoastră (inclusiv crearea de profiluri) care să producă efecte juridice cu privire la dumneavoastră sau care să vă afecteze într-un mod similar într-o măsură semnificativă.

  15. CÂND SE APLICĂ ACEASTĂ NOTĂ DE INFORMARE

    Această notă de informare se aplică în legătură cu serviciile pe care vi le prestăm.

    Această notă nu se aplică în legătură cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele prestate de parteneri Sprijin Suceava, postate pe website-urile noastre sau despre care vă informăm în alt mod.

  16. MODIFICĂRILE ACESTEI NOTE DE INFORMARE

    Este posibil să modificăm această notă din când în când. În astfel de cazuri, vă vom informa în avans şi nu vom reduce drepturile pe care le aveți cu privire la datele dumneavoastră prin modificările pe care le-am putea aduce acestei note.

    Vom posta această notă de informare și pe website-ul nostru, la link-ul următor:

    sprijinsv.eu/gdpr

    De asemenea, vom păstra toate versiunile anterioare ale acestei note într-o arhivă pe website-ul nostru, pentru ca dumneavoastră să le puteți consulta oricând.

  17. CE SEMNIFICA TERMENII PE CARE I-AM FOLOSIT ÎN ACEASTA NOTA

    Autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal: o autoritate publică independentă care, potrivit legii, are atribuţii referitoare la supravegherea respectării legislaţiei protecţiei datelor cu caracter personal. În România, această autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

    Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice sau apartenența la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice; datele privind sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane fizice.

    Colaboratori: personal cu pregătire medicală, medic de familie, medic specialist, psiholog, psihoterapeut care a încheiat un contract/protocol de colaborare cu noi și care prestează servicii medicale, servicii de informare, consiliere și/sau servicii sociale beneficiarilor noștri.

    Date cu caracter personal: orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (denumită „persoană vizată”). O persoană fizică este identificabilă dacă poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, număr de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, în noțiunea de date cu caracter personal sunt incluse următoarele:numele și prenumele; adresa de domiciliu, de reședință și de izolare/carantinare; adresa de email; numărul de telefon; codul numeric personal (CNP); evaluarea și diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date biomoetrice (sunt date sensibile); date de geolocație. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastră pe care le prelucrăm sunt enumerate mai sus.

    Operator: persoana fizică sau juridică care decide de ce (în ce scop) şi cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, răspunderea pentru respectarea legislaţiei referitoare la datele cu caracter personal revine în primul rând operatorului. În relația cu dumneavoastră, noi suntem operatorul, iar dumneavoastră sunteți persoana vizată.

    Persoană împuternicită: orice persoană fizică sau juridică care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului, alta decât angajaţii operatorului.

    Persoană vizată: persoana fizică la care se referă (căreia îi „aparțin”) anumite date cu caracter personal. În relația cu noi (operatorul), dumneavoastră sunteți persoana vizată.

    Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operațiune/set de operațiuni efectuată/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea înseamnă orice operaţiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent dacă prin mijloace automate sau manuale.

    Stat terț: un stat din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European.

    Grupul Sprijin Suceava este format din toate asociațiile sau societățile comerciale coordonate în mod direct de către Asociația Romontana care oferă serviciile necesare funcționării call center-ului Sprijin Suceava:

    Bucovino Consulting SRL, cu sediul social în comuna Burla, Nr. 360, înregistrată la Registrul Comerțului Suceava sub nr. J33/1123/2017  având cod unic de înregistrare 37824583, servicii de call center, găzduire și mentenanță site-uri web.